Per Kristian Andersen

Nimeni on Per Kristian Andersen ja olen syntynyt vuonna 1946. Minulla on ollut koiria noin 65 vuotta, ensimmäisenä saksanpaimenkoira. Olen harjoitellut kelkkakilpailuja pohjoismaiseen tyyliin, tottelevaisuuteen ja lumivyöry/pelastuskoirakoulutusta ja minulla on ollut lisensoitu pelastuskoira. Olen entinen leonberginkoirien ja norwichinterrierien kasvattaja, etuliitteellä "Terr-Leon's". Tällä hetkellä meillä on kaksi norfolkinterrieriä.
Olen toiminut näyttelytuomarina vuodesta 1993 ja nyt olen kaikkien rotujen tuomari. Olen tuomaroinut Kaukoidässä, Australiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja useimmissa Euroopan maissa.
Olen entinen Norjan pelastuskoirayhdistyksen hallituksen jäsen. Perustin Norjan Leonberger Clubin 50 vuotta sitten ja olin sen ensimmäinen puheenjohtaja. Olen ollut aktiivinen seurassa siitä lähtien. Minut on nimitetty kansainvälisen leonberger-liiton kunniajäseneksi ja edustajaksi. Olen ollut Kansainvälisen leonberger-liiton varapuheenjohtaja 10 vuotta. Olin Norjan tuomarijärjestön hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja 1999-2009 Norjan Kennelliitossa. Olin entinen Norjan Kennelliiton järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.
Arvostan suuresti tätä kutsua EloKareliaan ja odotan innolla näyttelyä!
Micael Johansson
Olen ollut kiinnostunut koirista lapsesta asti. Perheellämme oli jämtlanninpystykorva ja harmaita norjanhirvikoira, ja sain ensimmäisen oman koirani, collien, 14-vuotiaana. Kiinnostukseni kasvoi nopeasti, ja muutaman vuoden ajan minulla oli kotona 3-4 koiraa. Olin aktiivinen nuorisotoiminnassa, ja 1990-luvun puolivälissä minulla oli ensimmäinen pentue. Olen kasvattanut Seabound's kennelnimellä menestyksekkäästi ja ilahduttanut monia pennun ostajia. Näytteilleasettajana olen kokenut upeita hetkiä, kuten rotunsa parhaan tittelin maailmannäyttelyssä Helsingissä 2014. Into koiriin, erityisesti collieihin, on aina ollut vahva osa elämääni. Tästä syystä kouluttauduin tuomariksi vuonna 2010, ja olen tuominnut collieita sekä muita rotuja useissa Euroopan maissa siitä lähtien.
Birgitta Svarstad
Lähes koko elämäni ajan olen ollut tekemisissä koirien kanssa. Äitini Elsa Edgren ja minä kasvatimme pitkäkarvaisia collieita, shetlanninlammaskoiria ja partacollieita Bifrost-nimellä vuosina 1958-1973. Meillä oli myös cc-voittaja shi tzu, mopsi ja muutama kääpiövillakoira. Myöhemmin kasvatimme myös pari lhasa apso -muotovaliota. Kasvatimme noin 100 muotovaliota näissä roduissa. Vuonna 1972 Ruotsin Kennelliitto myönsi meille Hamilton-palkinnon, arvostetun palkinnon huippuluokan koirien kasvattamisesta.
Avioliittoni Perin kanssa vuonna 1973 jälkeen otimme Moorwood-nimen ja kasvatimme vain shetlanninlammaskoiria. Olemme nyt kasvattaneet 100 muotovaliota, joista 33 on kansainvälisiä muotovalioita. Olemme myös kasvattaneet kolme maailman voittajaa ja kaksi juniorimaailman voittajaa. Olimme myös ensimmäinen ulkomaalainen kasvattaja, joka kasvatti ei-englannissa syntyneen sheltien Iso-Britannian muotovalioksi. Voit löytää Moorwoodin monista sukutauluista ympäri maailmaa.
Olemme myös tuoneet 30 shelttejä Australiasta, Uudesta-Seelannista, Kanadasta ja Englannista. Suurin osa niistä on arvostettuja ja ne ovat vahvasti vaikuttaneet shetlanninlammaskoiran standardiin.
Vuonna 1964 aloitin tuomaroimaan avoimissa näyttelyissä. Vuonna 1967 perustin Ruotsin Shetlanninlammaskoirakerhon. Vuonna 1976 Ruotsin Kennelliitto valtuutti minut tuomariksi ja ensimmäiset rodut olivat collieita, shelttejä ja partacollieita. Nyt olen kaikkien rotujen tuomari (Allrounder). Olen mentori uusille tuomareille Islannissa. Olen myös opettaja skandinaavisille tuomareille, jotka tarvitsevat lisää rotuja. Olen tuomaroinut erikoisnäyttelyitä sekä kaikkien rotujen näyttelyitä monissa osissa maailmaa. Vuonna 2016 olin yksi arvostetun Sydney Royal Australian paneelista. Tuomaroin noin 30 näyttelyä ympäri maailmaa joka vuosi. Tuomaroin usein roturyhmiä ja monissa tapauksissa myös näyttelyn kauneimman koiran.
Bruno Nodalli

Elämänsä aikana Bruno Nodalli on aina ollut kiinnostunut eläimistä, erityisesti koirista, jotka ovat olleet hänen elämänkumppaneitaan lapsuudesta lähtien. Vuosien varrella hän on ollut onnekas tavatessaan vaimonsa Paolan, jonka kanssa hän jakaa rakkauden eläimiin ja jonka he ovat välittäneet tyttärelleen Vivianalle. Hän on kasvattanut keskikokoisia ja toyvillakoiria vuodesta 1982 lähtien ja vuodesta 1990 "Osmanthus"-etuliitteellä. Rakkaus tähän rotuun on vienyt suuren osan hänen vapaa-ajastaan, kuitenkaan unohtamatta hänen pientä yritystään, joka on perustettu vuonna 1977, ja joka valmistaa elektronisia laitteita. Hän jäi eläkkeelle vuoden 2014 lopulla. Tämän jälkeen hän on voinut omistaa enemmän aikaa intohimoilleen: koirille ja valokuvaukselle. He ovat tehneet kasvatustyötä laadun, vaan ei määrän vuoksi, tuottaen yhden tai kaksi pentuetta vuodessa ja nykyisin jopa vähemmän. He ovat tuottaneet maailman voittajia vuosina: 1992, 93, 94, 95, 96, 2011, 2012. Euroopan voittajia vuosina: 1990, 96, 98, 99, 2000, 02, 03, 05, 07, 08, 2012, 2022, lukuisia Italian ja kansainvälisiä Valioita ja valioita melkein kaikista Euroopan maista, Skandinaviasta, Venäjältä, Australiasta, Kanadasta, Israelista, Yhdysvalloista ja Etelä-Amerikasta. Voittajia monissa BIS-kilpailuissa Italiassa ja ulkomailla Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Australiassa, Venäjällä, Unkarissa, Itävallassa, Serbiassa, Kreikassa, Belgiassa ja Norjassa. Osmanthus Noel Chance, Osmanthus Essence ja Osmanthus Allure Sensuelle, edustavat heidän viidettä sukupolveaan maailman ja Euroopan voittajina. Tavoite, jonka on saavuttanut vain harvat ja heille ylpeyden aihe kasvatuksessa. Hän on toiminut ensin sihteerinä ja myöhemmin ENCI:n edustajana Club Cani Compagnia (toyrotujen klubi) sisällä, jäsenenä teknisessä komiteassa ja hallituksen jäsenenä Italian Newfoundland Clubissa, hallituksen jäsenenä Varese-ryhmässä ja Busto Arsizio-delegaation jäsenenä. Tällä hetkellä hän on Gruppo Cinofilo Monzese "Corona Ferrea" varapuheenjohtaja. Hänestä tuli villakoiratuomari lokakuussa 2006 ja vuodesta 2024 hän on "All Rounder". Nimitetty Ranskassa Club du Caniche de France kouluttajatuomariksi sekä villakoirarodun ja Club du Pekinois et du Japonais Pekingese- ja japanilaisen spanielirodun kouluttajatuomari. Kouluttajatuomari Italiassa villakoira- ja tšekkoslovakian susikoiraroduille. Hänellä on ollut kunnia olla osa tuomaristoa Euroopan näyttelyissä Genevessä 2013 ja Welsissä 2019, maailman näyttelyissä Milanossa 2015 ja Brnossa 2021, arvostetuissa Enci Winners, Stockholm Winners ja tärkeimmissä kansainvälisissä näyttelyissä ja erikoisnäyttelyissä ympäri Eurooppaa, Israelia, Skandinaviaa, Irlantia, Kanadaa, Venäjää, Valko-Venäjää, Japania ja Australiaa. Bruno on pitänyt seminaareja villakoirarodusta Italiassa ja ulkomailla. Hän on ENCI:n julkaisemassa villakoirarodun standardin kommenttien ja "I Nostri Cani" ja eri erikoislehtien eri rotuja käsittelevien artikkeleiden kirjoittaja.
Viviana Nodalli

Viviana syntyi "koiraperheeseen" ja harrastuksena hän on kasvattanut isänsä Brunon ja äitinsä Paolan kanssa mustia keskikokoisia ja toyvillakoiria vuodesta 1982 lähtien ja "Osmanthus"-etuliitteen alla vuodesta 1990 lähtien. Yhdessä he ovat kasvattaneet laadun, ei määrän, tavoitteella. He ovat tuottaneet yhden tai kaksi pentuetta vuodessa. Osmanthus on saavuttanut maailman voittaja tittelit vuosina: 1992, 93, 94, 95, 96, 2011, 2012. Euroopan voittaja tittelit vuosina: 1990, 96, 98, 99, 2000, 02, 03, 05, 07, 08, 2012, 2022. He ovat kasvattaneet lukuisia Italian valioita, 55 kansainvälistä valioita. Lisäksi valioita melkein kaikista Euroopan maista sekä Skandinaviasta, Venäjältä, Australiasta, Kanadasta, Israelista, USA:sta ja Etelä-Amerikasta. BIS-voittajia Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Australiassa, Venäjällä, Unkarissa, Itävallassa, Serbiassa, Kreikassa, Belgiassa ja Norjassa. Osmanthus Noel Chance, Osmanthus Essence ja Osmanthus Allure Sensuelle edustavat heidän viidettä sukupolveaan maailman- ja Euroopan mestareina. Tavoite, jonka on saavuttanut harvat ja joka on ylpeys italialaiselle kasvatukselle. Viviana alkoi esittää koiria näyttelyissä 6-vuotiaana ja hän oli ensimmäinen, joka edusti maataan Cruftsin kansainvälisessä junior handler -finaalissa. Teini-ikäisenä hän käsitteli erilaisia rotuja, kuten pitkäkarvaisia seisojia, mäyräkoiria, afgaaneja, whippettejä, salukeja, borzoita, pekingesejä, lhasa apsoja ja skotlanninterriereitä. Päivittäisessä elämässä hän työskentelee projektikoordinaattorina maailmanlaajuisesti tunnetussa Novartis Innovative Medicine Pharmaceutical -yrityksessä Value and Access -tiimissä. Monien vuosien kasvatuksen ja näyttelyissä esittämisen jälkeen Viviana tuli villakoiratuomariksi maaliskuussa 2017. Hänellä oli ilo tuomaroida arvostettuja Enci Winners -näyttelyitä ja tärkeimpiä kansainvälisiä näyttelyitä ja kansallisia erikoisnäyttelyitä Japanissa, Australiassa, Saksassa, Puolassa, Tšekin tasavallassa, Slovakiassa, Irlannissa, Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Luxemburgissa, Serbiassa, Sveitsissä, Ranskassa, Portugalissa, Espanjassa ja Hollannissa. Hän on FCI-tuomari kaikille ryhmille 4 ja 9. Hän on kirjoittanut monia artikkeleita Poodle Variety ja Poodle in Scandinavia -lehdille.
Robert Kotlar

Koko lapsuuteni ajan olen kasvanut koirien kanssa. Perin koirarakkauden geenit äidiltäni, joka aloitti vanhaenglanninlammaskoirien kasvatuksen. Nykyään kasvatan vanhaenglanninlammaskoiria ja tiibetinterrierejä nimillä ONLY FOR FUN ja PEARL OF ATISHA. Olen kasvattanut monia moninkertaisia muotovalioita vanhaenglanninlammaskoirille ja olen ylpeä omistaja maailmanvoittajalle, Euroopan voittajalle, nuorten Euroopan voittajalle, veteraanien Euroopan voittajalle ja moninkertaisille BIS-voittajille tiibetinterriereille.
Nuorena esitin useita rotuja näyttelyissä, esimerkiksi brittiläiset lammaskoirat, aussit, borzoit ja unkarilaiset vinttikoirat. Vuonna 2011 minusta tuli tuomari. Vuodesta 2017 olen ollut vanhaenglanninlammaskoirakerhon presidentti ja jalostusvastaava Unkarissa. Olen hallituksen jäsen Unkarin collie-sheltie-corgi-kerhossa. Olen myös FCI:n edustaja Unkarin Kennelliitossa FCI:n koulutus- ja PR-komiteassa. Vuodesta 2022 minulla on kunnia olla Unkarin Kennelliiton tuomareiden yhdistyksen hallituksen jäsen.
Tällä hetkellä minulla on kotona yksi vanhaenglanninlammaskoira, viisi tiibetinterrieriä ja yksi afgaaninvinttikoira. Olen tuomaroinut seuraavissa maissa: Australia, Itävalta, Irlanti, Italia, Belgia, Ranska, Luxemburg, Viro, Latvia, Liettua, Alankomaat, Suomi, Norja, Venäjä, Saksa, Tanska, Sveitsi, Serbia, Slovenia, Kroatia, Slovakia, Tšekki, Puola, Unkari. Minulla oli kunnia tuomaroida Euroopan voittajanäyttelyssä vuonna 2021 Unkarissa ja minut on kutsuttu tuomaroimaan maailman voittajanäyttelyyn Helsinkiin vuonna 2025.